Slideshow image

Pozdravljeni v župniji Rudnik


Vabimo vas k ogledu zadnjih oznanil

Zakonske skupine

»Če GOSPOD ne zida hiše,
se zaman trudijo z njo njeni graditelji.«
(Psalm 127,1)

Srečanja zakonskih skupin na Rudniku potekajo po programu »Zakonca na skupni poti« (ZNSP), ki je urejen in mnogokrat in v mnogih deželah preizkušen program, ki ga sestavljajo natančno določeni in podrobno izdelani tematski sklopi, ki so razdeljeni na posamezne lekcije, le-te pa zakonci obravnavajo na svojih mesečnih srečanjih. Gre za program, ki zakonce spodbuja, da v luči svetopisemskih besedil premišljujejo o svojem zakonu in se skupaj odločajo spoznana načela udejanjiti v svojih zakonih.

Avtorja programa ZNSP sta zakonca Barbara in Dennis RAINEY, starša šestih otrok in voditelja mednarodne organizacije Family Life. Družina in Življenje je slovenska veja zgoraj omenjene organizacije, ki jo v Sloveniji zastopata Vilma in Dani Siter, starša štirih otrok. Oziraje se na dejstvo, da je družina osnovna celica družbe, želi »Družina in Življenje« s svojim delom in vsemi svojimi programi pozitivno vplivati na celotno družbo in njen razvoj.

»Med nalogami Cerkve je skrb za zakon in družino med najpomembnejšimi. Zato ima »po zgledu Kristusa, ki je prišel na svet, da bi služil, Cerkev služenje družini za eno svojih bistvenih nalog …«

Cilj pastorale zakoncev in družin je njihova rast in pomoč, da lažje izpolnjujejo svojo poklicanost in poslanstvo. Družinska pastorala poteka organsko in sistematično ter prevzema vedno bolj središčni prostor v pastorali sploh, saj so skoraj vsi pastoralni cilji neposredno ali posredno povezani z življenjem v družini. V družinski pastorali nosijo glavno odgovornost zakonci in družine. »Kajti s sklenitvijo zakona med krščenimi, ki je povzdignjen v dostojanstvo zakramenta, izroča Kristus krščanskim zakoncem posebno poslanstvo za apostolat, ko jih pošilja kot delavce v svoj vinograd, še prav posebej v družinski pastorali« (FC71,1). Naloga zakoncev je, da ob pomoči Cerkve odkrivajo sebi lastno poklicanost in duhovnost, ki raste iz zakramentalne milosti« (Sklepni dokument Plenarnega zbora Cerkve na Slovenskem, stran 123 – 124).

Gornji odstavek je dovolj zgovoren, da ga moremo vsi, ki želimo v svojem življenju vredno udejanjati apostolat, za katerega nas je izbral Kristus, nedvoumno razumeti. Razumemo lahko tudi to, da želi Cerkev eno svojih bistvenih nalog, služenje družini, uresničevati preko nas krščanskih zakoncev. Vsem, ki smo pripravljeni »odkrivati lastno poklicanost in duhovnost« in narediti nekaj več zase, za naše zakone in naše družine nasploh, pa tudi za zakonce, ki nas obdajajo je obiskovanje zakonskih skupin koristna dejavnost za ustvarjanje topline in edinosti v našem domu. (Tekst povzet po zbirki Zakonca na skupni poti.)

Srečanja zakonskih skupin na Rudniku potekajo enkrat mesečno in v dveh skupinah (sreda, petek) po priloženem programu. Srečanja se odvijajo med 20:00 in 22:00 uro v župnišču. V obe skupini je trenutno vključenih 14 parov.

Če se želite pridružiti kateri od zakonskih skupin na Rudniku ste lepo vabljeni, saj smo vedno odprti za nove člane.

Voditelja zakonskih skupin sta zakonca Bojan in Eva Doljak.

Dodatne informacije: 031 386 679 (Tina Mavec).

Seznam srečanj

RUDNIK (sredina) – Srečanja zakonske skupine v letu 2016
13. JAN 2. sreda
10. FEB 2. sreda
9. MAR 2. sreda
13. APR 2. sreda
11. MAJ 2. sreda
8. JUN 2. sreda
14. SEP 2. sreda
12. OKT 2. sreda
9. NOV 2. sreda
14. DEC 2. sreda

RUDNIK (petkova) – Srečanja zakonske skupine v letu 2016
15. JAN 3. petek – izjema! (je pa v istem tednu kot 2. sreda!)
12. FEB 2. petek
11. MAR 2. petek
15. APR 3. petek – izjema! (je pa v istem tednu kot 2. sreda!)
13. MAJ 2. petek
10. JUN 2. petek
14. SEP 2. sreda – izjema! (skupno uvodno srečanje po poletju)
14. OKT 2. petek
11. NOV 2. petek
16. DEC 3. petek – izjema! (je pa v istem tednu kot 2. sreda!)

Župnija Rudnik

Župnik: Lojze Zupan
Rudnik I/13, 1000 Ljubljana
Tel.: 01 42 02 136, GSM: 041 515 030
E-pošta: [email protected]

 

Svete maše


nedelja: 8:00, 10:00

prazniki: 10:00, 18:30

delavniki: 18:30