Slideshow image

Pozdravljeni v župniji Rudnik


Vabimo vas k ogledu zadnjih oznanil

Otroški pevski zbor Čebel'ce

Vaje za otroški pevski zbor Čebel'ce bodo v šolskem letu 2018/2019 potekale ob petkih od 17. do 18. ure.

Otroci, ki ste dobri pevci in radi sodelujete pri maši, prav lepo vabljeni v otroški pevski zbor. Letos ga bo vodila sestra Francka. Sodelovali boste pri maši, na raznih župnijskih slovensnostih, še posebej pa vsako prvo nedeljo v mesecu pri družinski maši.


slikanje za Družino


mladinke skupaj s čebelcami

V zboru prepevajo otroci do 6. do 13. leta starosti (1.-7. razred). Zbor prepeva 2× mesečno pri nedeljski maši ob 10:00 in ob večjih praznikih (npr. obhajilo, božič, župnijsko žegnjanje...).

Otroški pevski zbor Čebel´ce, župnije Lj-Rudnik, deluje od leta 2010 pod vodstvom zborovodkinje Veronike Kupljenik in stalnega organista Luka Povšiča. V zboru prepeva 15 deklet in fantov, ki se srečujejo enkrat tedensko na pevskih vajah. Zbor poje pri svetih mašah ob nedeljah in praznikih na Rudniku. Udeležuje pa se tudi različnih prireditev, gostovanj in srečanj. Tako je sodeloval na božični reviji na Škofljici, na Čarnih jezerih na Rakovniku, gostoval je v Narodnem domu v Logatcu, v Radomljah, v Grahovem, v Žirovnici, na Lavrici, Igu, na Rakovniku in v karmeličanskem samostanu v Sori. Zbor pripravlja svoje programe, oprete ob Materinskih dnevih in ob praznikih Svetega Miklavža in program za starejše in ostarele na Rudniku. Lansko leto pa so prvič pripravili tudi koncert z naslovom Božič okoli sveta, skupaj z otroškim pevskim zborom Svete Marjete iz Radomelj. Zbor je ponosen na svoj pester program tako sakralne glasbe, kot posvetne glasbe in na svoje številne instrumentaliste in solo pevce, ki nam prihitijo na pomoč.

 

Članki o zboru:
Maša ob sklepu dvoletnega delovanja otroškega pevskega zbora Čebel‘ce
Obisk Karmeličank v Sori

Župnija Rudnik

Župnik: Lojze Zupan
Rudnik I/13, 1000 Ljubljana
Tel.: 01 42 02 136, GSM: 041 515 030
E-pošta: [email protected]

 

Svete maše


nedelja: 8:00, 10:00

prazniki: 10:00, 18:30

delavniki: 18:30