Slideshow image

Pozdravljeni v župniji Rudnik


Vabimo vas k ogledu zadnjih oznanil

RUDNIŠKA ANIMATORSKA SKUPINA "TUKAJ SEM" - RAST

Animatorji so prav posebna skupinica zagnancev, ki vsako leto skrbno pripravijo oratorij za otroke, poleg tega pa na različne druge načine sodelujejo pri življenju župnijske skupnosti. Lahko rečemo, da so animatorji tisti, ki dajejo dušo (anima = duša). V večini so to srednješolci, študentje, v zadnjem času pa tudi mladi po prejemu sv. birme in tudi odrasli. Animatorji znajo marsikatero stvar; znajo igrati kitaro in peti najbolj zanimive pesmice ob tem, ko lahko s teboj igrajo nogomet; znajo pripraviti odlično delavnico, ter biti zelo zbrani pri molitvi.... So navdušeni in so vedno radi z otroki. Vendar je najbolj značilno to, da so kot Jezusovi učenci zgledni kristjani in neustrašeni pričevalci njegovega evangelija. Konec koncev pa so animatorji ljudje, ki jim ni vseeno za otroke. Če se čutiš nagovorjenega, si tudi ti vabljen, da se jim pridružiš.

Za vsakega animatorja je zelo pomemben del njegovega življenja vera. V Bogu je vedno vse mogoče in animator se nikoli na preda. Kadar sam ne zmore več, ko je naredil že vse, kar je bilo v njegovi moči, prepusti rešitev tistega problema Bogu. Prej pa poskusi popolnoma vse. Za to je potrebna trdne vera in vsak med nami ima pogosto težave s prepuščanjem samega sebe Bogu. Zato je važno, da se zna vsak animator vsake toliko malce odklopiti in se duhovno napolniti, utrditi v veri, da je nato ponovno pripravljen na spopadanje z vsakodnevnimi težavami, tako animatorskimi kot osebnimi.

Skupina je namenjena tudi pripravi na delo animatorjev v naši Rudniški župniji (Oratoriji in druga podobna srečanja) in boljše spoznanje, kdo pravzaprav Animator je ter kaj je njegovo poslanstvo. Več o oratoriju in pomenu animatorjev si lahko preberete na tej povezavi http://www.oratorij.net/.

Takšna skupina je za mlade kristjane pomembna, saj je le-ta lahko eden od temeljev v življenju, ki jim pomaga živeti bolj polno življenje. Srečanja Animatorsko skupine so prežeta s pesmijo, molitvijo, pogovori, veseljem, igrami, filmi pa tudi praznovanjem rojstnih dni in godov ter še kakim presenečenjem.

Skupina se zbere za potrebo organizacije krajših dogodkov, kot so oratorijski dnevi.

Animatorjeva molitev

Sveti Janez Bosko,
želim, da bi tako kot ti ljubil otroke,
opazil njihove sanje,
se vživel v njihov svet
in jim dal na razpolago svoj čas.

Sveti Dominik Savio,
pomagaj mi,
da bom otrokom kazal tvojo pot svetosti.
Ti, ki si se z enakim veseljem igral,
učil, delal in molil.
Tvoja svetost je bila v tem,
da si vse delal z veseljem in predano.
Prosim, daj mi tvoje veselje in tvojo predanost.

Jezus,
rad bi v vsakem otroku gledal tebe
in te vzljubil v vsakem od njih,
tudi nagajivih in trmoglavih.
Daj, da te ne bom nikoli ranil,
četudi me bodo otroci prizadeli.
Ko bo težko,
se bom spomnil na tvojo zastonjsko ljubezen
in na svoja otroška leta,
ko sem bil tudi sam otroško razposajen.
Iskreno te prosim,
rad bi bil dober
in plemenit animator.
Amen.

Župnija Rudnik

Župnik: Lojze Zupan
Rudnik I/13, 1000 Ljubljana
Tel.: 01 42 02 136, GSM: 041 515 030
E-pošta: [email protected]

 

Svete maše


nedelja: 8:00, 10:00

prazniki: 10:00, 18:30

delavniki: 18:30